Czekoladowe ciasto z ciecierzycy - wegańskie :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, strączkowe, kakao, orzeszki ziemne, owies
Składniki:
kakao - 50 g
dojrzały banan - 1 szt.
cukier kokosowy - 50 g
olej kokosowy - 60 g
masło orzechowe - 60 g
wiórki kokosowe - 3 łyżki
cukier z prawdziwą wanilią - 1 opakowanie
napój owsiany - 100 ml
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
gorzka czekolada (do polewy) - 50 g
plastry kokosowe - 1 garść
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki przełóż do malaksera i miksuj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Masę wylej do formy (u mnie keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarniku i piecz przez 60 minut.
Ciasto wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.
Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią ciasto, a wierzch obsyp plastrami kokosowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.