Sałatka z pieczoną dynią
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
oliwa z oliwek - 1 łyżka
przyprawy: 1 łyżeczka tymianku, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 1/3 łyżeczki papryki ostrej, 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego, 1/3 łyżeczki kurkumy, 1/3 łyżeczki imbiru
awokado - 1/2 szt.
szczypiorek - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
W międzyczasie przygotuj dressing. Po prostu wymieszaj wszystkiego składniki.
Na talerz wyłóż sałatę, ułóż pokrojone awokado, dodaj porcję pieczonej dyni, posyp szczypiorkiem i przyprawą do sałatki. Całość polej dressingiem (wymieszaj: 1 niepełna łyżeczka oleju lnianego, 1 płaska łyżeczka musztardy, 1/3 łyżeczki miodu, 1 łyżka soku z cytryny)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.