Puszyste placuszki jogurtowe z borówkami :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka
Składniki:
jogurt grecki - 150 g
jajko - 1 szt.
cukier kokosowy - 15 g
borówki garść
olej koksowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Pozostałe składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj borówki i delikatnie wymieszaj, aby ich nie uszkodzić.
Na rozgrzany olej wykładaj po łyżce masy (będzie bardzo gęsta) i uformuj mały okrągły placek.
Smaż na średnim ogniu do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza, po tym czasie przewróć placki na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę.
Gotowe placki przekładaj dżemem lub tak jak ja masłem bananowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.