Wegańskie ciasto czekoladowe :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, soja, kakao, owies
Składniki:
mąka owsiana - 75 g
białko roślinne o smaku kakaowym - 40 g
mąka z lnu - 30 g
kakao - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
melasa z morwy - 50 g
napój sojowy - 300 ml
woda gazowana - 100 ml
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie o wielkości 20 x 15 cm.
Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 60 minut.
Gotowe pozostaw do ostygnięcia. Następnie rozsmaruj na wierzchu masło orzechowe, ułóż plasterki banana i posyp wiórkami kokosowymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.