Naleśniki jaglane z kremem malinowym :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 1 szt.
napój roślinny - 100 ml
olej koksowy (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
serek mascarpone - 50 g
maliny garść
syrop z agawy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Małą patelnie dobrze rozgrzej i spryskaj lekko olejem. Wlej pierwszą porcję ciasta (podziel je tak, aby wyszły przynajmniej 4 naleśniki; mi wyszło 5 sztuk) i smaż przez ok. 1-2 minuty. To samo powtórz z drugiej strony.
Naleśniki podawaj z kremem malinowym, który przygotujesz poprzez wymieszanie widelcem wszystkich składników, jednocześnie rozgniatając maliny.
Na wierzch naleśników ułóż dodatkową porcję owoców i posyp ekspandowanym amarantusem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.