Biszkoptowy FIT omlet pomarańczowy z piekarnika - bezglutenowy, najlepszy! :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta, desery, śniadanie
Zawiera: gluten, jajka, cytrusy, owies
Składniki:
mąka owsiana - 40 g
mąka ryżowa - 40 g
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
cukier kokosowy - 2 łyżki
skórka otarta z całej pomarańczy i cytryny
olej kokosowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną soli, a żółtka ubij z cukrem.
Do ubitych żółtek dodaj mąkę ryżową, owsianą, proszek do pieczenia, sok z pomarańczy i skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie zmiksuj.
Teraz dodaj ubite białka i delikatnie zamiksuj.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Przelej masę. Patelnie wstaw do piekarnika (patelnia musi być przeznaczona do pieczenia w piekarniku). Omlet powinien piec się 15 minut.
Gotowy lekko podważ i wysuń na talerz. Obsyp skórką z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.