Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie, ryba i owoce morza
Składniki:
kasza gryczana niepalona - 40 g
kukurydza konserwowa - 3 łyżki
tuńczyk w sosie własnym - 1/2 opakowania
migdały - garść
- SOS
oliwa z oliwek - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta
Sposób przygotowania:
Do miski przełóż miks sałat, ostudzoną kaszę, pokrojoną paprykę oraz odcedzoną kukurydzę. Dodaj także pokrojonego na mniejsze kawałki tuńczyka. Wymieszaj.
Przed podaniem polej sosem przygotowanym poprzez wymieszanie wszystkich składników sosu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.