Makaron z dyni z kremowym sosem - wege, bez glutenu, light :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: gluten, drożdże
Składniki:
gotowy, wegański sos beszamelowy w kartoniku - 200 g
kilka kawałków uparowanej dyni
płatki drożdżowe - 2 łyżki
czosnek - 2 ząbki
olej kokosowy - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Tak przygotowaną dynię przełóż do naczynia przeznaczonego do gotowania na parze i i paruj dosłownie kilka minut, tylko aby makaron zmiękł (ok. 7 minut).
Na patelni rozgrzej olej kokosowy i delikatnie podsmaż na nim posiekaną cebulę z czosnkiem.
Kolejno do malaksera przełóż usmażoną cebulę z czosnkiem, sos beszamelowy, płatki drożdżowe, przyprawy i kawałki uprowanej dyni, o których wspominałam wcześniej. Całość zmiksuj na gładki krem.
Dyniowy makaron wyłóż na talerz, dodaj sos oraz uprażone na suchej patelni ziarna słonecznika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.