Karmelkowy deser jaglany - bez cukru, glutenu, wegański :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: desery
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: kakao
Składniki:
mleczko kokosowe (puszka) - 400 ml
krem orzechowo-kokosowy (eko od Super Krówka) - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Kolejno zalej mlekiem kokosowym, dodaj aromat i cukier kokosowy. Gotuj od momentu zagotowania na małym ogniu, pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Następnie przełóż ugotowaną kaszę do malaksera/miksera, dodaj krem krówkowy i dokładnie zblenduj na w miarę możliwości bezgrudkową masę.
Przełóż do miseczek. Na wierzchu możesz ułożyć kilka kawałków pokrojonych krówek wegańskich, ekologicznych.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.