Ciasto SNICERS - wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, orzeszki ziemne
Składniki:
daktyle - 80 g
masło orzechowe - 80 g
kakao - 1 łyżka
MASA JAGLANA: - 100 g
woda - 200 ml
napój roślinny - 150 ml
masła orzechowe karmelowe - 100 g
sproszkowana wanilia - 1/3 łyżeczki
sok z cytryny - 2 łyżki
POLEWA:
masło orzechowe karmelowe - 1 łyżeczka
kakao - 1 łyżeczka
woda trochę
orzeszki ziemne do ozdoby trochę
Dodatkowe informacje:
To ciasto w kilka chwil stało się jednym z największych hitów na moim blogu, także mam nadzieję, że i tutaj znajdziecie swoich zwolenników :)Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugotuj w wodzie do momentu wchłonięcia płynu, a następnie zostaw jeszcze pod przykryciem na 10 minut.
Kolejno zmiksuj ją z pozostałymi składnikami na w miarę możliwości najgładszą, bezgrudkową konsystencję. I wyłóż na spód.
Gotowe ciasto schłodź w lodówce przez kilka godzin, aż masa jaglana stężeje i będzie możliwa do krojenia.
Ciasto przed podaniem polej kremem czekoladowym (wymieszaj masło orzechowe z kakao i wodą, dodawaj po trochę wody, aby konsystencja była możliwa do polewania wierzchu ciasta) i obsyp prażonymi orzeszkami ziemnymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.