Sałatka z makaronem i smażonym tofu :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, drożdże, cytrusy
Składniki:
sałata miks - 1 opakowanie
płatki drożdżowe trochę
makaron bezglutenowy - 100-120 g
Marynata do tofu:
musztarda - 2 łyżeczki
aminos kokosowy - 2 łyżeczki
olej kokosowy - 2 łyżeczki
olej z orzecha włoskiego - 1 łyżeczka
syrop z agawy - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 2 łyżki
woda - 2 łyżeczki
papryka słodka - 1,5 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie ugotuj makaron i przygotuj dressing mieszając wszystkie wymienione składniki.
Następnie na talerz wyłóż sałatę (możesz dodać też pomidory, ogórka czy paprykę), ułóż makaron i tofu oraz polej przygotowanym dressingiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.