Wegański chlebek bananowo-kokosowy :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, kakao, owies, orkisz
Składniki:
dojrzałe banany - 2 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
nasiona chia - 1 łyżka
migdały - 50 g
mleko roślinne - 300 ml
cukier waniliowy - 1 opakowanie
olej kokosowy - 50 g
nektar kokosowy - 60 g
płatki owsiane - 80 g
chipsy kokosowe - 50 g
gorzka czekolada - 50 g
banan - na wierzch ciasta - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Następnie w masę wmieszaj płatki owsiane, chipsy kokosowe oraz pokrojoną czekoladę.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, a na jej wierzchu ułóż przekrojonego banana, którego możesz oprószyć cynamonem. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 1 godzinę.
Gotowe ciasto obsyp dodatkowo chipsami kokosowymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.