![Dietetyczne pulpeciki z wołowiny :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-09/2836-photo-main.jpg)
Dietetyczne pulpeciki z wołowiny :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: gluten, jajka, mięso, owies, wołowina
Składniki:
Jajko - 1 szt.
Otręby - 2 łyżeczki
Sól do smaku
Ulubione przyprawy szczypta
Dodatkowe informacje:
Pulpeciki są bardzo smaczne, a dodatek otrąb tworzy chrupiącą warstwę :) Użyłam oleju z awokado, dzięki czemu nie musiałam dodawać dużej ilości tłuszczu, wystarczała 1 łyżeczka. Ponad to olej nadał potrawie dodatkowego smaku :)Wołowina jest bardzo dobrym źródłem białka i żelaza. Ponad to bogata jest w cynk i witaminy z grupy B. Należy do mięs chudych, 100 g dostarcza 113 kcal, 20 g białka i tylko 3,5 g tłuszczu. Jednak czerwone mięsa spożywajmy z umiarem, a decydując się na nie wybierajmy te najchudsze :)
Sposób przygotowania:
Ja podałam z kaszą i duszonymi warzywami :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.