Razowe muffinki z budyniem :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło klarowane - 15 g
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
aromat waniliowy kilka kropel
mleko - 120 ml
sól do smaku
budyń z matchą ananasowy - 1 opakowanie
mleko - 0,5 litra
ksylitol - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Na pewno nie wykorzystasz wszystkiego budyniu, więc możesz ugotować mniej (dużo mniej, bo potrzeba jedynie 6 łyżeczek) lub zrobić całość i zjeść jako deser :)Sposób przygotowania:
Składniki na muffinki przełóż do miski. Wybrany tłuszcz musi mieć formę płynną. Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Do muffinek nakładaj po 1 łyżkę ciasta, 1 łyżeczkę budyniu i ponownie 1 łyżkę ciasta. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.