Mocno czekoladowe naleśniki migdałowe z mrożonym sosem truskawkowym i płatkami migdałów :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
jajka - 2 szt.
odżywka białkowa - 25 g
kakao - 1 łyżeczka
mąka migdałowa - 3 łyżki
dodatki do naleśników:
Migdały - płatki - 3 łyżki
truskawki mrożone - 500 g
Sposób przygotowania:
Do miski wsyp mąkę migdałową, odżywkę roślinną, kakao, mleko i żółtka - wymieszaj. Dodaj białka i delikatnie zamieszaj całą masę.
Mocno rozgrzej patelnię (w razie potrzeby możesz użyć troszkę np. oleju kokosowego).
Wylewaj porcję ciasta. Kiedy pojawią się pęcherzyki przeżuć na drugą stronę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.