Bezglutenowa pizza wegetariańska :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe, grzyby
Składniki:
woda - 125 ml
drożdże świeże - 35 g
erytrol - 1 łyżka
mąka z ciecierzycy - 1 łyżka
CIASTO:
mąka z ciecierzycy - 100 g
mąka kasztanowa - 50 g
mąka ryżowa - 50 g
jajko - 1 szt.
sól szczypta
FARSZ:
pieczarki - 650 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
papryka czerwona - 1 szt.
pomidory z puszki - 1 opakowanie
kukurydza konserwowa - 1/2 opakowania
olej - 1 łyżka
przyprawy: zioła prowansalskie, curry, chilli, papryka słodka, pieprz czarny i ziołowy, sól himalajska do smaku
Sposób przygotowania:
Po tym czasie wyciągnij upieczone ciasto i ułóż na wierzchu gotowy farsz, posyp startym serem i wstaw ponownie do piekarnika na kilka minut, aż ser się rozpuści. Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.