Pieczone kotlety z zielonej soczewicy - wegańskie :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: strączkowe
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
olej palmowy ekologiczny - 1 łyżka
błonnik owsiany - 2 łyżki
curry do smaku
papryka słodka do smaku
chili do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W tym czasie na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem.
Następnie wszystkie składniki przełóż do malaksera/blendera i zmiksuj na w miarę gładką konsystencję.
Za pomocą dwóch łyżek nakładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia czubatą łyżkę masy i uformuj kształt kotleta.
Piecz w nagrzanym na 200*C piekarniku przez 35 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.