![Szarlotka na kruchym, pełnoziarnistym spodzie :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-10/2921-photo-main.jpg)
Szarlotka na kruchym, pełnoziarnistym spodzie :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, owies, żyto, nabiał krowi
Składniki:
Mąka pszenna pełnoziarnista - 1 szklanka
Mąka żytnia - 3 łyżki
Jajka - 2 szt.
Masło / margaryna - 50 g
Eliksir waniliowy do smaku
Mleko - 5 łyżek
Słodzik w płynie - 1 łyżka
Prażone jabłka z cynamonem - 5 szt.
Dodatkowe informacje:
Jabłecznik. Zdrowsza wersja tego popularnego ciasta. Z małą ilością tłuszczu i z kilkoma rodzajami mąki :) Kruchy spód, który nie wymaga mrożenia w lodówce jest obłędnie pyszny! :DSposób przygotowania:
wycięcia pasków na wierzch szarlotki. Pozostałą częścią obkładamy tortownicę wyłożoną papierem. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut na 180*, aby ciacho troszkę się podpiekło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.