Puszysty omlet kakaowy :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka z lnu - 30 g
jajko - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
kakao - 1 łyżeczka
ksylitol - 1 łyżeczka
olej - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej masę, uformuj okrągły placek i smaż pod przykryciem, na średnim ogniu przez ok. 5 minut. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż kolejne ok. 5 minut. Obserwuj, aby omlet się nie przypalił. Czas smażenia może się skracać i wydłużać.
Gotowy podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie powidła śliwkowe, owoce, tahini.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.