Owsiana granola z orzechami i ziarnami - śniadanie idealne :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, owies
Składniki:
nasiona słonecznika - 50 g
pestki dyni - 50 g
migdały - 60 g
orzechy brazylijskie - 60 g
wiórki kokosowe - 30 g
olej kokosowy - 50 g
nektar kokosowy - 50 g
cynamon - 2 łyżeczki
sól - 1/2 łyżeczki
nasiona chia - 30 g
len złocisty - 30 g
jagody goi - 30 g
żurawina - 30 g
morele niesiarkowane - 50 g
Sposób przygotowania:
W rondelku rozpuść olej kokosowy z syropem kokosowym, masłem orzechowym, solą i cynamonem.
Do miski wsyp płatki, pokruszone orzechy, pestki dyni, ziarna słonecznika i wiórki kokosowe. Wlej mieszaninę z rondelka i dokładnie wszystko wymieszaj.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, na całej powierzchni rozprowadź granolę i wstaw do nienagrzanego piekarnika. Najpierw przez 15 minut w 180*C, teraz przemieszaj dokładnie granolę, następnie przez 10 minut w 150*C, przy uchylonych drzwiczkach.
Całkowicie ostudzoną wymieszaj z pokrojonymi w paski morelami i pozostałymi dodatkami. Przechowuj w szczelnym pojemniku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.