Musli z owocami - bezglutenowe, chrupiące :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, owies
Składniki:
płatki quinoa - 100 g
płatki teff - 100 g
olej kokosowy - 50 g
masło orzechowe - 50 g
owoce liofilizowane (banany, ananas, wiśnie, mandarynka) - 120 g
Sposób przygotowania:
W rondelku rozpuść olej kokosowy, w trakcie dodaj cukier kokosowy, a na koniec masło orzechowe. Podgrzewaj aż całość się rozpuści. Następnie wlej do płatków i dokładnie wymieszaj.
Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 15 minut. W tym czasie przemieszaj płatki trzykrotnie.
Całkowicie ostygnięte wymieszaj z liofilizowanymi owocami.
Przechowuj w szczelnym słoiku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.