Pieczony pstrąg z warzywami - ryba
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
ziemniaki - 3 szt.
papryka żółta - 1/2 szt.
papryka czerwona - 1/2 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
przyprawy do ryby: sól, pieprz czarny, tymianek, sok z 1/3 cytryny do smaku
przyprawy do warzyw: sól, papryka słodka, mieszanka ziół, czosnek granulowany do smaku
Sposób przygotowania:
Naczynie do zapiekania wysmaruj łyżeczką oliwy, wyłóż rybę posypaną solą, pieprzem, tymiankiem oraz polaną pozostałą porcją oliwy i sokiem z cytryny.
Pomiędzy rybami ułóż warzywa.
Danie piecz w nagrzanym na 200*C piekarniku i piecz przez 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.