Makaron z warzywami w kremowym sosie
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, strączkowe, cytrusy, jęczmień, orkisz
Składniki:
średnia cukinia - 1 szt.
marchewka - 3 szt.
biała fasola - 1 opakowanie
cebula - 1 szt.
olej - 1 łyżka
pasta miso - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek posiekane trochę
do zagęszczenia:
woda - 50 ml
mąka z z tapioki - 1 łyżeczka
papryka słodka - do smaku
curry - do smaku
pieprz ziołowy - do smaku
pieprz cayenne - do smaku
pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie ugotuj makaron al dente. Następnie do warzyw dodaj pokrojoną cukinię, odcedzoną i wypłukaną fasolkę oraz wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem, na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Po tym czasie wlej do warzyw zawiesinę ze skrobi, aby lekko zagęścić całość. Gotuj na pełnym ogniu przez 3 minut, co chwilę mieszając.
Teraz wymieszaj danie z ugotowanym makaronem. Przed podaniem możesz posypać płatkami drożdżowymi oraz nasionami konopi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.