Fasolka po bretońsku z warzywami - dietetyczna, odtłuszczona :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Zawiera: gluten, mięso, soja, strączkowe, pszenica, drób
Składniki:
fasola kolorowa - 150 g
fasolka czarna - 150 g
cebule - 2 szt.
marchew - 4 szt.
seler - 1/2 szt.
czosnek - 2 szt.
olej rzepakowy - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy - 80 g
przecier pomidorowy - 500 g
kabanosy z piersi z kurczaka - 4 szt.
liść laurowy - 4 szt.
pieprz czarny - 4 szt.
kminek mielony - 1 łyżeczka
chilli - 1/2 łyżeczki
lubczyk - 1/3 łyżeczki
pieprz ziołowy - 1/2 łyżeczki
pieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczki
curry - 1 łyżeczka
sos sojowy - 1 łyżka
sól himalajska - 1 łyżeczka
woda - 1-2 szklanka
Sposób przygotowania:
Kiedy fasola będzie już ugotowana przełóż do usmażonej cebuli, dodaj starte warzywa i wszystkie pozostałe składniki. Doprowadź do wrzenia.
Gotuj na małym ogniu przez 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.