Czekoladowe ciasto proteinowe - wegańskie
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, kakao, pszenica, owies
Składniki:
białko ryżowe roślinne waniliowe - 50 g
kakao - 2 łyżki
cynamon - 1/2 łyżeczki
czekolada - 2 rządki
pure warzywne z ziemniaka i dyni (korzystałam z takiego dla dzieci :)) - 180 g
mus kokosowy - 2 łyżki
syrop daktylowy - 2 łyżki
napój sojowy - 350 ml
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Kostki czekolady pokrój na mniejsze kawałeczki.
Następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm), wylej ciasto i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku, w termoobiegu przez 60 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.