Muffinki czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, kakao, orzeszki ziemne
Składniki:
mąka z lnu - 30 g
kakao - 30 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
sól szczypta
masło orzechowe - 60 g
syrop daktylowy - 50 g
banan mały - 1 szt.
napój sojowy - 300 ml
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj.
Masę rozłóż do foremek na muffinki (u mnie standardowa wielkość foremek silikonowych, 12 sztuk). Masa ma zakrywać 3/4 wysokości foremki.
Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 25 minut, w termoobiegu.
Gotowe polej odrobiną czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej i ułóż maliny lub inne dowolne owoce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.