Duszone pałki z kurczaka z warzywami i ryżem - dietetyczne i zdrowe
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, strączkowe, drób
Składniki:
ryż jaśminowy - 100 g
mieszaka mrożonych warzyw - 300 g
mrożona fasolka szparagowa - 100 g
oliwa z oliwek - 1 łyżka
woda - 250 ml
sól himalajska do smaku
curry do smaku
chili do smaku
Sposób przygotowania:
Kolejno wyłóż mrożoną mieszanką warzyw i fasolkę szparagową. Pałki z kurczaka wymieszaj z przyprawami i oliwą. Możesz je wcześniej zamarynować, ale świetnie smakują także przyprawione bezpośrednio przed obróbką i ułożonymi na wierzchu warzywami. W szklance wody wymieszaj bulion i rozlej go po całej powierzchni patelni, omijając kurczaka, aby przyprawy nadal trzymały się mięsa. Zagotuj. A od momentu zagotowania duś na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.