Muffinki piernikowe - NAJLEPSZE :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: Wigilia
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, kakao, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
kakao - 2 łyżki
przyprawa do piernika - 2 łyżeczki
olej kokosowy - 50 g
sól szczypta
mleko - 200 ml
jajko - 1 szt.
aromat waniliowy - 1 łyżeczka
POLEWA - gorzka czekolada - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
W rondelku podgrzej do rozpuszczenia i połączenia miód oraz olej.
Mokre składniki połącz z suchymi, dodaj jajko i mleko. Dokładnie wymieszaj, można za pomocą łyżki
Do silikonowych muffinek rozlej masę. Ciasto dość mocno wyrasta, więc nie przesadzaj z ilością masy w każdej foremce. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut.
Gotowe muffinki pozostaw do ostygnięcia, następnie oblej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posyp pokruszonymi ziarnami kakaowca oraz wiórkami kokosowymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.