Naleśniki ryżowe z dżemem - bez glutenu :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 125 ml
woda gazowa - 125 ml
jajka - 2 szt.
sól himalajska szczypta
masło klarowane do smażenia
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej odrobinę wybranego tłuszczu. Ja smażyłam na maśle klarowanym.
Nabierz porcję ciasta za pomocą łyżki wazowej (pamiętaj, aby za każdym razem nabierania porcji wymieszać ciasto) i rozlej po całej powierzchni patelni. Smaż na średnim ogniu. Kiedy naleśnik z wierzchu będzie już "ścięty"(po ok. 1,5 minuty) drewnianą szpachelką poodklejaj jego krawędzie, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż ok. 1 minuty.
Podawaj z dżemem jagodowym, żurawiną i pestkami dyni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.