Lekki, zdrowy obiad - ryż z warzywami i rybą
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
ryż - 150 g
marchewka - 1 szt.
por - kawałek
pasternak - 1 szt.
natka pietruszki - 1 łyżka
olej rzepakowy - 1 łyżka
sól i pieprz - do smaku
woda - 450 ml
Dodatkowe informacje:
Takie danie możesz także przygotować w parowarze i na patelni/w tradycyjnym garnku.Sposób przygotowania:
Oczyszczone kawałki łososia ułóż na naczyniu do gotowania na parze i przełóż do misy w multicookerze. Łososia oprósz solą i pieprzem oraz opcjonalnie skrop sokiem z cytryny.
Zamknij pokrywę multicookera, ustaw program "RICE/GRAIN". Czas ustaw na 45 minut. Gotuj do momentu zakończenia programu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.