Gulasz z warzywami i indykiem :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
papryka czerwona - 1 szt.
bakłażan - 1 szt.
passata pimidorowa - 400 g
olej kokosowy - 1 łyżka
sól himalajska, pieprz ziołowy, pieprz czarny
papryka słodka do smaku
Sposób przygotowania:
W międzyczasie bakłażana przekrój wzdłuż, obsyp solą i pozostaw na ok. 15 minut. Następnie za pomocą papierowego ręcznika zbierz powstałe krople, które nadałyby warzywu gorzki smak. Pokrój w grubą kostkę.
Kolejno do garnka dodaj pokrojonego bakłażana oraz pokrojone mięso. W razie potrzeby dolej odrobiny wody i duś przez 15 minut, a następnie dodaj mrożone warzyw i duś kolejne 15 minut.
Po tym czasie dodaj przyprawy oraz sos pomidorowy. Całość delikatnie zamieszaj i gotuj na największym ogniu, aby odparować nadmiar wody i zagęścić danie.
Gotowy gulasz podawaj z kaszą, np. gryczaną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.