Quinoa z zieloną soczewicą, warzywami i olejem arganowym - wege obiad! :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
Cukinia - 2 szt.
Seler kawałek
Marchew - 3 szt.
Małe cebule - 3 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Quinoa - 50 g
Soczewica zielona - 50 g
przyprawy: sól morska, zioła prowansalskie, curry, pieprz cayenne, papryka słodka, tymianek, kmiek mielony, czosnek kolorowy, pieprz ziołowy i prawdziwy, imbir szczypta
Olej arganowy do smaku
Sposób przygotowania:
Kolejno dodaj ugotowaną komosą i soczewicę - wymieszaj. Po 5 minutach zdejmij z ognia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.