Zdrowa szarlotka
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, owies, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna razowa - 1 szklanka
erytrol - 3/4 szklanki
masło klarowane o smaku waniliowym - 60 g
olej kokosowy - 60 g
żółtka - 2 szt.
cukier z prawdziwą wanilią - 1 opakowanie
sól himalajska szczypta
mleko - 3 łyżki
MASA JABŁKOWA: prażone jabłka - 0,5 litra
PIANA Z BIAŁEK: białka - 2 szt.
eytrol - 2 łyżki
KRUSZONKA: płatki owsiane - 1 szklanka
masło klarowane o smaku wanilii - 30 g
posiekane suszone figi - 6 szt.
erytrol - 1/4 szklanki
cynamon - 1 łyżeczka
WIERZCH: pestki dyni - 50 g
syrop daktylowy - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Na podpieczone ciasto wyłóż masę jabłkową, piane z ubitych białek, a następnie wysyp kruszonkę i piecz w 180*C przez 30 minut i kolejno przez 10 minut w 150*C.
Na wierzch upieczonej szarlotki ułóż podprażone na suchej patelni pestki dyni wymieszane z syropem daktylowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.