Placki z komosy ryżowej z kremem truskawkowym :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 1 szt.
mleko - 80 ml
ksylitol - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
jogurt naturalny gęsty - 100 g
truskawka liofilizowana w proszku - 2 łyżeczki
banan - 1/2 szt.
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej dosłownie odrobinę oleju (ok. 1/2 łyżeczki) i nakładaj po 1 łyżce masy. Placki smaż na pełnym ogniu. Kiedy na powierzchni pojawi się dużo pęcherzyków, przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Ogólnie smażenie jednej partii placków wynosi ok. 1 minuty.
W międzyczasie przygotuj krem truskawkowy. Banana rozgnieć widelcem i wymieszaj z truskawkowym proszkiem i jogurtem.
Gotowe placki przekładaj przygotowanym kremem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.