Surowe brownie - najpyszniejsze, najzdrowsze! :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta, desery
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
migdały - 80 g
masło migdałowe - 120 g
szczypta soli do smaku
sproszkowana wanilia - 1/3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki przełóż do malaksera/blendera i miksuj do momentu połączenia się składników, aż stworzą jednolitą, zwartą masę.
Tak przygotowaną masę przełóż do wybranego pojemnika (szklane naczynie, forma do pieczenia, pudełko plastikowe) i dokładnie ją rozprowadź, mocno dociskając do powierzchni.
Włóż do zamrażarki na 45 minut. Następnie wyciągnij i pokrój na preferowane kawałki.
Dodatkowo możesz posypać brownie kakao używając sitka i dodać kawałki kruszonego ziarna kakao.
Przechowuj w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.