Krem z pieczonych pomidorów i papryk - wegański i bezglutenowy :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Składniki:
papryki - 600 g
sól i ulubione przyprawy (u mnie pieprz czarny, ziołowy, papryka słodka i ostra, odrobina kurkumy) do smaku
Sposób przygotowania:
Paprykę obierz ze skórki, a następnie upieczone warzywa przełóż do garnka. Pamiętaj także o soku, który powstał z pomidorów, jego też koniecznie przelej do garnka.
Całość gotuj z przyprawami ok. 15 minut. Następnie wszystko zmiksuj i przecedź przez drobne sitko, aby pozbyć się ziarenek z pomidorków, które ciężko zmiksować. Krem wychodzi w ten sposób bardzo aksamitny, gładki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.