Soczewica z cieciorką i pomidorami, czyli gęsta i sycąca FIT zupa :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zupa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
pomidory z puszki - 400 g
sos pomidorowy Passata - 200 g
soczewica czerwona - 50 g
soczewica zielona - 50 g
bulion wegetariański w proszku - 2 łyżeczki
woda - 1 litr
marchewka - 110 g
natka pietruszki - 2 łyżki
ziele angielskie - 2 szt.
curry, papryka słodka, chilli - 1 łyżeczka
imbir, kminek mielony - 1/2 łyżeczki
olej arganowy do smaku
Dodatkowe informacje:
Wartość odżywcza całej zupy (1800 g):Energia: 777 kcal
Białka: 50,6 g
Tłuszcze: 7,3 g
Węglowodany: 111 g
Wartość odżywcza 1 porcji zupy (2 chochelki 100 ml - 280 g)
Energia: 120 kcal + ok. 40-50 kcal z łyżeczki dodanego oleju arganowego
Białka: 8 g
Tłuszcze: 1,1 g + ok. 4-5 g z łyżeczki dodanego oleju arganowego
Węglowodany: 17 g
Sposób przygotowania:
Teraz dodaj pomidory z puszki oraz sos pomidorowy. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Po upływie tego czasu dodaj odsączoną z zalewy cieciorkę. Gotuj jeszcze ok. 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.