Ruloniki z bakłażana faszerowane kaszą i pastą sezamową :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: sezam
Składniki:
kasza gryczana z burakiem i jarmużem (oczywiście może być inna, bez dodatków) - 100 g
pasta sezamowa - 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Plastry bakłażana wymieszaj z olejem oraz solą i pieprzem. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut.
W międzyczasie ugotuj kaszę z odrobiną soli.
Upieczone plastry bakłażana smaruj odrobiną tahini, a następnie dodaj po 1 łyżce kaszy na każdy plaster i zawijaj całość w rulonik.
Gotowe ruloniki możesz polać dodatkową porcją tahini i obsyp mieszanką ziaren i migdałów.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.