![Ruloniki z bakłażana faszerowane kaszą i pastą sezamową :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-04/11398-photo-main.jpg)
Ruloniki z bakłażana faszerowane kaszą i pastą sezamową :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: sezam
Składniki:
kasza gryczana z burakiem i jarmużem (oczywiście może być inna, bez dodatków) - 100 g
pasta sezamowa - 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Plastry bakłażana wymieszaj z olejem oraz solą i pieprzem. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 25 minut.
W międzyczasie ugotuj kaszę z odrobiną soli.
Upieczone plastry bakłażana smaruj odrobiną tahini, a następnie dodaj po 1 łyżce kaszy na każdy plaster i zawijaj całość w rulonik.
Gotowe ruloniki możesz polać dodatkową porcją tahini i obsyp mieszanką ziaren i migdałów.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.