Lekki sernik z białą czekoladą :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 1 szt.
ksylitol - 40 g
budyń waniliowy bezglutenowy - 1 łyżeczka
czekolada - 60 g
Sposób przygotowania:
Twaróg zmiel pięciokrotnie za pomocą praski.
Do twarogu dodaj pozostałe składniki i dokładnie zmiksuj. Kolejno wlej rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę i ponownie zmiksuj.
Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie mała keksówka) i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 35 minut.
Po upieczeniu sernik wyciągnij od razu z piekarnika, wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Kolejno w kąpieli wodnej rozpuść jedną z czekolad i polej nią sernik, a następnie ułóż kawałki drugiej wybranej czekolady. Pozostaw do zastygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.