Racuchy z jabłkiem w zdrowszej wersji :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
suszone drożdże - 1/3 łyżeczki
mleko - 100 ml
jaja - 1 szt.
cynamon - 1 łyżeczka
jabłko - 1 szt.
olej trochę
Sposób przygotowania:
W międzyczasie jabłko obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do ciasta i wymieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę i nakładaj po dużej łyżce masy. Smaż na średnim ogniu, z jednej strony ok. 1 minutę, a następnie przewróć na drugą stronę i smaż pod przykryciem, na mniejszym ogniu ok. 3 minuty. Wtedy jabłka zmiękną i nie będą takie twarde jak w postaci surowej.
Gotowe podawaj polane wybranym słodzikiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.