Lekka, bezglutenowa tarta biszkoptowa z kremem budyniowym :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa - 50 g
jaja - 3 szt.
ksylitol - 100 g
MASA BUDYNIOWA: budyń śmietankowy - 2 opakowania
ksylitol - 3 łyżki
masło klarowane - 70 g
+ galaretka na wierzch - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Masa budyniowa → Przygotuj budyń w 1 litrze mleka dosładzając go ksylitolem. Kiedy masa ostygnie wmieszaj w nią masło klarowane o temperaturze pokojowej. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. A następnie wyłoż na wierzch biszkoptu.
Galaretka → przygotuj ją w 200 ml wody, kiedy zacznie tężeć wylej na wierzch masy budyniowej i wstaw do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.