Placuszki z marchewką
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka
Składniki:
mąka ryżowa - 25 g
marchewka średnia - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
przyprawa do piernika - 1/3 łyżeczki
jaja - 1 szt.
ksylitol - 1 łyżka
olej - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki przełóż do miski i bardzo dokładnie ze sobą wymieszaj.
Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię i nakładaj po łyżce masy. Smaż na średnim ogniu aż pojawią się pierwsze pęcherzyki. Kolejno przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 1,5 minuty.
Podałam z masłem orzechowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.