Wegański sernik z nerkowców :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
daktyle - 250 g
wiórki kokosowe - 80 g
masło orzechowe - 150 g
sól szczypta
MASA SEROWA:
ksylitol - 70 g
napój kokosowy - 125 ml
olej kokosowy - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Masą wyklej spód wybranej formy wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa - 21,5 x 21,5 cm).
Serową masę wylej na wyklejony spód (wierzch możesz ozdobić owocami) i wstaw do lodówki na kilka godzin (minimum 5 h), a najlepiej na całą noc, aby masa serowa zrobiła się nieco zwarta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.