![Czekoladowe placuszki z kaszy jaglanej - wegańskie, bezglutenowe :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-04/9710-photo-main.jpg)
Czekoladowe placuszki z kaszy jaglanej - wegańskie, bezglutenowe :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: jajka, kakao
Składniki:
siemię lniane - 1 łyżka
nasiona chia - 1 łyżka
kruszone ziarna kakao - 1 łyżka
dojrzały banan - 1 szt.
kakao - 1 łyżka
ksylitol - 35 g
mleko roślinne - 150 ml
olej kokosowy trochę
Sposób przygotowania:
Banana obierz i dobrze rozgnieć widelcem.
Wszystkie składniki (oprócz oleju kokosowego i dodatków) wymieszaj dokładnie ze sobą, aby powstała jednolita masa.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy.
Nakładaj po łyżce ciasta (możesz pomóc sobie drugą łyżką, gdyż ciasta wychodzi dość kleiste, gęste) i smaż na średnim ogniu z dwóch stron po kilka minut.
Gotowe smaruj np. dżemem truskawkowym i układaj w kształt wieżyczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.