Pizza wegetariańska na spodzie z batata :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
ugotowany na parze batat - 250 g
mąka z kukurydzy - 150 g
jajko - 1 szt.
sól i pieprz szczypta
FARSZ:
papryka czerwona - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
olej - 2 łyżki
sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, curry do smaku
DODATKI:
mozarella kulka - 1 szt.
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
rukola garść
Sposób przygotowania:
Spód piecz w nagrzanym na 200*C piekarniku, w termoobiegu przez 15 minut. Wówczas będzie lekko zrumienione.
Na gotową pizzę ułóż świeżą rukolę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.