Racuchy drożdżowe z polewą krówkową :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
drożdże - 15 g
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżka
mąka orkiszowa - 50 g
mąka pszenna razowa - 50 g
jajko - 1 szt.
cukier kokosowy - 1 łyżka
olej kokosowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki. Do miski wsyp oba rodzaje mąk, cukier, jajko, sól. Następnie dodaj wyrośnięte drożdże i dokładnie wymieszaj ciasto. Odstaw ponownie na ok. 20 minut.
Na patelni rozgrzej olej, nakładaj po łyżce masy i smaż z dwóch stron do zrumienienia.
Gotowe racuchy obowiązkowo polej kremem krówkowym (eko krem od Super Krówka)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.