![Bakaliowe placki owsiano-gryczane - bezglutenowe :)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-04/9703-photo-main.jpg)
Bakaliowe placki owsiano-gryczane - bezglutenowe :)
![](/cache/a32x32/files/users/347-avatar-2080235465.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, owies
Składniki:
mąka gryczana - 30 g
napój roślinny - 50 g
jajka - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
suszone śliwki - 2 szt.
morele niesiarkowane - 2 szt.
żurawina - 1 łyżka
pistacje - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Do miski przełóż wszystkie składniki, w tym posiekane bakalie i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty, aby masa lekko zgęstniała.
Na patelni rozgrzej olej kokosowym. Nakładaj po 1 łyżce masy. Smaż na średnim ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć placki na drugą stronę i smaż około 1 minuty.
Gotowe udekoruj wybranymi bakaliami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.