Bakaliowe placki owsiano-gryczane - bezglutenowe :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, owies
Składniki:
mąka gryczana - 30 g
napój roślinny - 50 g
jajka - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
suszone śliwki - 2 szt.
morele niesiarkowane - 2 szt.
żurawina - 1 łyżka
pistacje - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Do miski przełóż wszystkie składniki, w tym posiekane bakalie i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty, aby masa lekko zgęstniała.
Na patelni rozgrzej olej kokosowym. Nakładaj po 1 łyżce masy. Smaż na średnim ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć placki na drugą stronę i smaż około 1 minuty.
Gotowe udekoruj wybranymi bakaliami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.