Kremowy serniczek na zimno z malinami :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
daktyle - 100 g
amarantus ekspandowany - 20 g
MASA SEROWA:
serek mascarpone - 100 g
mus kokosowy - 50 g
cukier z agawy - 30 g
mleko + 2 łyżeczki agaru w proszku - 100 ml
maliny garść
Sposób przygotowania:
Teraz przygotuj masę serową. Najpierw rozpuść agar w mleku, a następnie zmiksuj wszystkie składniki na jednolitą masę, w miarę możliwości bez grudek.
Tak przygotowaną masę serową wylej na wcześniej przygotowany spód, na wierzchu ułóż maliny i wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby masa stężała i była możliwa do krojenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.