Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, orzeszki ziemne, owies
Składniki:
Miód - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
W tym czasie przełożyć do miski odmierzone płatki owsiane, miód oraz masło orzechowe w temperaturze pokojowej. Składniki zagnieść na zwartą masę.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
W masy owsianej formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układać na papierze w sporych odległościach.
Mokrą dłonią rozpłaszczyć każdą kulkę i włożyć blachę do nagrzanego piekarnika.
Piec ok 15 minut do zrumienienia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.