![Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14513-photo-main.jpg)
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, orzeszki ziemne, owies
Składniki:
Miód - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
W tym czasie przełożyć do miski odmierzone płatki owsiane, miód oraz masło orzechowe w temperaturze pokojowej. Składniki zagnieść na zwartą masę.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
W masy owsianej formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układać na papierze w sporych odległościach.
Mokrą dłonią rozpłaszczyć każdą kulkę i włożyć blachę do nagrzanego piekarnika.
Piec ok 15 minut do zrumienienia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.