![Twarożek z orzechów nerkowca (wersja podstawowa)](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-11/14727-photo-main.jpg)
Twarożek z orzechów nerkowca (wersja podstawowa)
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Świeżo przygotowany twarożek smakuje zupełnie inaczej, niż po schłodzeniu w lodówce. Wtedy dopiero zaczyna bardzo przypominać prawdziwy twarożek z krowiego mleka.W zamkniętym pojemniku może postać w lodówce nawet kilka dni, dlatego warto od razu zrobić większą ilość.
Dobrze kompinuje się z wędzonym łososiem, pomidorami, rzodkiewką, ogórkiem czy szczypiorkiem.
Sposób przygotowania:
Kiedy orzechy spęcznieją - odlać wodę do innego naczynia, pozostawiając niewielką ilość w orzechach. Dodać sól oraz sok wciśnięty z połowy cytryny i zmiksować na ulubioną konsystencję - serek może być bardzo gładki albo pozostać lekko ziarnisty. Regulować jego konsystencję dodatkiem wody.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.